fbpx

Met de auto naar Spanje: Handige tips

Een autovakantie naar Spanje biedt je de vrijheid om te reizen op je eigen tempo en de schoonheid van zowel Frankrijk als Spanje te ontdekken.

Met de Auto naar Spanje: Handige Tips voor een Comfortabele Reis

Een autovakantie naar Spanje biedt je de vrijheid om te reizen op je eigen tempo en de schoonheid van zowel Frankrijk als Spanje te ontdekken. Of je nu besluit om te reizen naar Spanje voor een korte vakantie of om te emigreren naar Spanje, een goede voorbereiding is essentieel. In deze blog geven we je praktische informatie en tips om je reis soepel te laten verlopen. Een autovakantie naar Spanje biedt je de vrijheid om op je eigen tempo te reizen en de schoonheid van zowel Frankrijk als Spanje te ontdekken. Of je nu besluit om voor een korte vakantie naar Spanje te gaan of om definitief te emigreren, een goede voorbereiding is essentieel om je reis soepel en plezierig te laten verlopen. In deze blog delen we praktische informatie en tips om ervoor te zorgen dat je autoreis naar Spanje zonder problemen verloopt.De beste routes naar Spanje

Er zijn verschillende routes die je kunt nemen om naar Spanje te rijden. Een populaire optie is de Autoroute du Soleil door Frankrijk, die je via steden als Lyon en Marseille naar de Spaanse grens bij Barcelona brengt. Een andere prachtige route is langs de Atlantische kust via Bordeaux en San Sebastian. Beide routes bieden adembenemende landschappen en interessante stopplaatsen. Plan je reis goed en maak gebruik van rustplaatsen om te genieten van de lokale cultuur en keuken. 

 

 

 

Hoe lang mag je in Spanje verblijven?

Als Nederlandse of Belgische toerist mag je zonder visum maximaal 90 dagen binnen een periode van 180 dagen in Spanje verblijven. Dit geldt voor zowel toeristische als zakelijke doeleinden. Zorg ervoor dat je paspoort of identiteitskaart geldig is gedurende je hele verblijf. Als je langer wilt blijven, bijvoorbeeld om naar Spanje te verhuizen voor werk of studie, moet je een passende verblijfsvergunning aanvragen. Houd rekening met deze regels om problemen met de immigratiedienst te voorkomen. Controleer altijd de actuele regelgeving voordat je op reis gaat.

Vermijd verkeersboetes: wat je moet weten

In Spanje worden verkeersregels strikt gehandhaafd en de boetes kunnen hoog oplopen. Snelheidslimieten variëren, met 120 km/u op snelwegen en 50 km/u in stedelijke gebieden. Het niet dragen van een veiligheidsgordel of het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het rijden kan tot boetes leiden. Bij overtredingen kun je de boete direct betalen, vaak met korting bij onmiddellijke betaling. Parkeer altijd in de daarvoor bestemde zones om boetes en wegslepen te voorkomen. 

 

 

Rijbewijs en documenten: wat heb je nodig

Met een Nederlands of Belgisch rijbewijs kun je zonder problemen autorijden in Spanje. Zorg ervoor dat je rijbewijs geldig is gedurende je hele verblijf. Een internationaal rijbewijs is niet nodig voor EU-burgers, maar kan handig zijn als je van plan bent om naar niet-EU-landen te reizen. Neem altijd je rijbewijs en identiteitsbewijs mee tijdens het rijden. Het is ook verstandig om een kopie van je rijbewijs en andere belangrijke documenten bij je te hebben voor noodgevallen. Controleer ook of je autoverzekering dekking biedt in Spanje.

 

 

Handige tips voor autorijden in Spanje

Autorijden in Spanje kan een geweldige ervaring zijn als je enkele basisregels en tips in acht neemt. Let op de tolwegen, die sneller maar ook duurder zijn dan nationale wegen. In steden kunnen smalle straatjes en druk verkeer een uitdaging vormen; wees geduldig en voorzichtig. Parkeren kan lastig zijn in toeristische gebieden, dus zoek naar officiële parkeerplaatsen of parkeergarages. Zorg ervoor dat je een veiligheidshesje, gevarendriehoek en reservewiel in je auto hebt, zoals wettelijk vereist is. Geniet van de rit en de prachtige landschappen die je onderweg tegenkomt.

 

 

Wat te doen bij autopech in Spanje

Autopech in het buitenland kan stressvol zijn, maar met de juiste voorbereiding kun je snel weer op weg geholpen worden. Neem contact op met je pechhulpverlener in Nederland voor assistentie; veel verzekeraars bieden dekking in heel Europa. Als je geen pechhulp hebt, kun je een lokale Spaanse dienst bellen. Houd altijd je verzekeringspapieren, pechhulppas en belangrijke contactnummers bij de hand. Probeer bij pech langs de snelweg je voertuig naar een veilige plek te verplaatsen en draag een veiligheidshesje. Zorg ervoor dat je voldoende water en een opgeladen telefoon bij je hebt, vooral tijdens lange ritten door afgelegen gebieden.

Meer over transport en verhuizen naar Spanje

Verken onze uitgebreide blog collectie om alles te leren over verhuizen en emigreren van en naar Spanje.